Epla

søndag

Brennesle- og skvallerkål-suppe, oppskrift


Nå har sommeren kommet for fullt her på Bekkestranda i Sande. Det er så grønt og frodig ute og vi er bare i begynnelsen av mai, helt utrolig. I dag plukket jeg inn brennesle og skvallerkål til å lage suppe av. Sunn og god suppe.

Oppskrift på brennesle- og skvallerkål-suppe

1 liter brennesle
1 liter skvallerkål
1 løk
1 liter vann
2 dl fløte
litt gressløk
3 ss smør
2 ss mel
2 ts buljongpulver
litt salt, pepper og muskat
250 gram bacon om du ønsker det

Smelt smøret i en gryte og tilsett løken. La den brunes litt og rør så inn melet.Hell på vann og la det koke opp. Ha i finhakket brennesle og skvallerkål, buljong og fløte.  Småkoke i ca 5 min. Om du ønsker en glatt suppe uten synlige blader, bruker du en stavmikser. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Om du ønsker bacon i, så tilsett det ved servering. Om det er ønskelig så serveres også brød til.

Brennesle inneholder mye vitamin A og K. Skvallerkål inneholder mye vitamin C


Om du ønsker å lese mer om brennesle, så trykk på linken: http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/urti_dio.htm

Du kan se hva brennesle inneholder om du trykker på denne linken: http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/8432?fgcd=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=nettle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar